ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, відіграючи своє падіння з початку поточного тижня. Станом на 11:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 106,87 (+0,97) при діапазоні котирувань 105,80-107,06;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 87,98 (+0,85) при діапазоні котирувань 87,23-88,18.

Позитивна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами сьогодні викликана активними покупками нафти WTI (Light Sweet), ціна якої порівняно з початком поточного тижня впала на 3,3%. У тому числі за підсумками торгів напередодні ціна нафти WTI опустилася до мінімуму за три тижні, встановившись нижче за позначку 88 дол. / Бар., Що забезпечило сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Ціна нафти Brent з початку поточного тижня змінилася не так істотно, як ціна WTI, знизившись всього на 0,5%. Однак на тлі активних покупок нафти WTI котирування нафти Brent сьогодні теж ростуть такими ж темпами.

На міжнародному валютному ринку FOREX євро сьогодні відіграє своє падіння проти долара США, що додатково сприяє покупкам нафтових ф'ючерсів. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився з початку дня майже на 0,3% і зараз тримається нижче позначки 83,2 пункту. Напередодні цей індикатор вперше за тиждень встановилася вище за відмітку 83,3 пункту, підвищившись за два дні на 0,7%.

Нагадаємо, напередодні долар подорожчав проти євро через рішення керівництва ЄЦБ почекати з ухваленням негайних заходів з підтримки економіки ЄС і порятунку євро, а днем ​​раніше (1 серпня) інвесторів розчарувало аналогічне рішення керівництва ФРС США відкласти на більш пізній термін прийняття стимулюючих заходів для американської економіки.