ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости. Станом на 11:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (квітень) - 120,31 (+0,20) при діапазоні котирувань 120,09-120,70;
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 102,64 (+0,33) при діапазоні котирувань 102,25-102,95.

Продовженню покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні сприяє стабільна обстановка на фондових майданчиках в Азії і в Європі. Глобальні ринки сьогодні підтримують очікування успішного вирішення питання щодо надання фінансової допомоги Греції, а також опублікована напередодні хороша макроекономічна інформація із США.

Долар на FOREX з початку дня потроху дорожчає. Однак американська валюта піднялася в ціні поки не так істотно, щоб зупинити покупки нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлені в доларах США. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні залишається нижчою за позначку 94,5 пункту, підвищившись з початку дня менш ніж на 0,1%.

У той же час інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні не дуже високий. Напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку помітно подорожчала, через що сьогодні попит на нафтові ф'ючерси трохи слабшав. За підсумками торгів 16 лютого 2012 р.офіційна ціна нафти Brent вперше за вісім місяців встановилася вище за відмітку 120 дол./бар., А ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше за шість тижнів встановилася вище 102 дол./бар.

Ціна нафтового "кошика" ОПЕК вперше за дев'ять з половиною місяців встановилася вище 118 дол./бар.