ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости. Станом на 10:50 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 120,34 (+0,16) при діапазоні котирувань 119,93-120,63;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 102,92 (+0,22) при діапазоні котирувань 102,39-103,19.

Позитивна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена ​​продовженням їх технічних покупок. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси лише частково відіграли своє падіння за попередні два дні (10 і 9 квітня) й істотно при цьому не змінилися. Таким чином, сьогодні на нафтовому ринку зберігаються технічно привабливі умови для продовження покупок.

Разом з тим, на міжнародному валютному ринку FOREX долар сьогодні дешевшає проти євро і інших валют, що додатково забезпечує привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют знизився з початку дня на 0,2% і опустився нижче за позначку 79,7 пункту.

Нагадаємо, за підсумками торгів 10 квітня вперше з середини лютого офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче за позначку 120 дол./бар., знизившись за дві сесії майже на 3%, а офіційна ціна нафти WTI практично просіла до позначки 101 дол./бар., знизившись за дві сесії на 2,2%.

Також відзначимо, ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її активного контракту сьогодні підвищилася на 0,4%.