ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні перед виходом даних по запасах нафти в США ростуть

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть. Станом на 14:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (квітень) - 122,69 (+1,14) при діапазоні котирувань 121,61-122,99;

- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 106,93 (+0,38) при діапазоні котирувань 106,20-107,43.

Сьогодні в 17:30 будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. Учасники ринку очікують істотного скорочення в США запасів важких дистилятів, а також невеликого зниження запасів бензинів.

За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні в 23:30 за київським часом, запаси важких дистилятів у США за підсумками звітного тижня, що завершився 24 лютого, зменшилися на 3,3 млн бар., а запаси бензинів знизилися більш ніж на 900 тис. бар. При цьому комерційні запаси сирої нафти в США, за оцінкою API, збільшилися за тиждень несуттєво - приблизно на 520 тис. бар.

Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували більш істотне збільшення запасів сирої нафти в США - на 1,0-1,1 млн бар., а також помірне зростання запасів нафтопродуктів: бензинів - на 200-300 тис. бар., важких дистилятів - на 400 - 500 тис. бар.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає, що також викликано завершенням фіксації прибутку. За попередні два дні ціни на нафту знизилися в середньому на 3%, забезпечивши сьогодні привабливі умови для відновлення покупок.

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується підвищення провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індикатори. Сьогодні Міністерство торгівлі США представить переглянуті дані по динаміці валового внутрішнього продукту (ВВП) США в IV кварталі 2011 р. Аналітики очікують, що зростання ВВП США в другому читанні складе 2,8%, що співпаде з його попередньою оцінкою.

Нагадаємо, ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її активного контракту сьогодні знизилася на 1,7%.