ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні падають через фіксацію прибутку

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 10:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 107,30 (-0,50) при діапазоні котирувань 107,14-107,70;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 92,14 (-0,52) при діапазоні котирувань 91,90-92,30.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через фіксацію прибутку, що утворилася після попередніх семи сесій безперервного зростання. Ралі на ринку нафтових ф'ючерсів почалося 11 липня. За цей час ціни на нафту істотно виросли, через що інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів послабшав. Так, офіційна ціна нафти Brent виросла за сім сесій на 10%, а офіційна ціна нафти WTI підскочила на 10,4%, забезпечивши значну премію для спекулятивних продажів.

Негативна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами сьогодні також обумовлена ​​обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Американський долар з початку дня помітно підріс проти євро, що технічно ослабило попит на нафту та інші товарні активи, що котируються в валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні вранці знову перевищив позначку 83 пунктів. Напередодні цей індикатор просів до свого двотижневого мінімуму і встановився нижче за позначку 82,9 пункту.

Нагадаємо, за підсумками торгів 19 липня 2012 р. ціни на нафту досягли максимуму майже за два місяці. Так, напередодні вперше з початку третьої декади травня офіційна ціна нафти Brent встановилася вище 107 дол/бар., підвищившись за день на 2,5%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила позначку 92 дол/бар., підвищившись за сесію на 3,1%.