ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні падають через технічну корекцію

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 10:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 113,85 (-0,18) при діапазоні котирувань 113,49-114,23;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 93,16 (-0,27) при діапазоні котирувань 92,97-93,52.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через технічну корекцію після помірного зростання цін на нафтові ф'ючерси напередодні. При цьому продажам нафтових ф'ючерсів додатково сприяють очікування збільшення в США комерційних запасів сирої нафти.

Напередодні нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні подорожчала, через що інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні дещо ослабів. За підсумками торгів 14 серпня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 0,4% і досягла максимального значення майже за три з половиною місяці, встановившись вище позначки 114 дол/бар. Разом з тим ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні підвищилася на 0,8% і досягла тижневого максимуму і перевищив значення 93,4 дол/бар., забезпечивши технічно привабливі умови для спекулятивних продажів.

Сьогодні будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 10 серпня, збільшилися на 2,8 млн бар.

Для трейдерів, що грали на підвищення, дані API виявилися гірше оцінки галузевих експертів, які напередодні прогнозували подальше скорочення нафтових запасів у США на 1,4-1,5 млн бар.

Відзначимо, що ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 15 серпня майже не змінилася, підвищившись менш ніж на 0,5%.