ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні падають

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 10:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 103,83 (-0,17) при діапазоні котирувань 103,22-103,88;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 89,10 (-0,12) при діапазоні котирувань 88,59-89,22.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через технічну корекцію і фіксацію прибутку. Після п'яти торгових днів ралі (11-17 липня) офіційна ціна нафти Brent виросла на 6,2%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) підскочила на 6,3%, забезпечивши значну премію для спекулятивних продажів, через що інтерес до активних покупок нафтових ф'ючерсів сильно ослаб.

Монетарна влада США найближчим часом має намір утриматися від третього етапу програми кількісного пом'якшення (QE-3), обмежившись лише викупом боргових зобов'язань, що стало ясно з відбувшогося напередодні виступу глави ФРС Бена Бернанке перед членами фінансового комітету. Тому ослаблення інтересу до покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяє збереження стабільних позицій долара США на FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні вранці перевищив відмітку 83,1 пункту, що додатково ускладнило активні покупки нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Сьогодні будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. Напередодні галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, який завершився 13 липня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 1,4-1,5 млн бар., запаси бензинів зросли на 600-700 тис. бар., а запаси важких дистилятів збільшилися на 0,9-1,0 млн бар.

За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні, комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень на 2,0 млн бар., запаси бензинів зменшилися на 120 тис. бар., однак запаси важких дистилятів зросли на 3,4 млн бар.

Нагадаємо, напередодні ціни на нафтові ф'ючерси оновили свій максимум за сім тижнів і досягли нових найвищих значень після 29 травня ц.р. Так, за підсумками торгів 17 липня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent встановилася на позначці 104 дол/бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) склала 89,22 дол/бар.