ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Станом на 14:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 123,77 (+0,63) при діапазоні котирувань 123,10-124,20;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 105,57 (+0,22) при діапазоні котирувань 105,38-106,17.

Ціни на нафту частково відіграли своє зниження напередодні, чому сприяли їх технічні покупки і ослаблення позицій американського долара на FOREX. Проте опубліковані напередодні слабкі макроекономічні дані по Китаю і ЄС, а також відсутність сьогодні сильних рушійних новин істотно обмежили попит на нафтові ф'ючерси. Тому до початку другої половини торгового дня інтерес до покупок помітно послабшав і активне зростання нафтових котирувань завершилося.

На відкритті фондових торгів в США 23 березня 2012 р. очікується незначна зміна провідних індексів напередодні публікації макроекономічної статистики по американському будівельному ринку. О 16:00 за київським часом з'являться дані за лютий про продажі в США житла на первинному ринку. Аналітики очікують, що в порівнянні з січнем продажі збільшаться і складуть близько 325 тис. об'єктів проти 321 тис. об'єктів місяцем раніше.

Нагадаємо, напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку помітно подешевшала, а офіційні ціни на нафтові ф'ючерси впали до найнижчого рівня майже за два з половиною тижні. Так, за підсумками торгів 22 березня 2012 р. вперше після 6 березня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче 123,5 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - нижче 105,4 дол./бар.

Також індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні опустилася до найнижчого значення більш ніж за два тижні, встановившись нижче 124 дол./бар.