ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня майже не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Станом на 12:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими контрактами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 96,91 (-0,22) при діапазоні котирувань 96,68-97,80;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 82,50 (-0,12) при діапазоні котирувань 82,27-83,08.

На початку торгів ціни на нафтові ф'ючерси трохи відіграли своє падіння напередодні. Однак технічне зростання нафтових котирувань тривало недовго. Тепер котирування нафтових ф'ючерсів знову знижуються через зміцнення позицій долара США на ринку FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют підріс з початку дня приблизно на 0,3% і зараз перевищує значення 82,2 пункту, що ускладнює купівлі нафти.

Сьогодні у Відні відбудеться нарада міністрів нафти країн ОПЕК з питання постачань нафти на світовий ринок. В даний час країни ОПЕК видобувають майже 33 млн бар. сирої нафти щодня. Це найвищий показник приблизно за три з половиною роки. Однак не всі представники ОПЕК вважають, що видобуток нафти і її постачання на світовий ринок слід зменшити. Багато членів картелю вважають, що існуючі обсяги нафтовидобутку можна поки зберегти.

Нагадаємо, нафта на біржах у Нью-йорку і Лондоні напередодні подешевшала, а ціни на нафтові ф'ючерси оновили свої багатомісячні мінімуми. За підсумками торгів 13 червня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent оновила своє найнижче значення за 17 з половиною місяців, опустившись до 97,13 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій найнижчий показник за вісім з половиною місяців і склала 82,62 дол./бар.