ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent ростуть, технічно відіграючи своє зниження напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє зниження напередодні.

Станом на 10:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (квітень) - 125,07 (+0,10) при діапазоні котирувань 124,65-125,16;
- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 105,83 (+0,40) при діапазоні котирувань 105,48-105,95.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, які напередодні помітно подешевшали. При цьому позитивна динаміка в цінах з операцій обумовлена ​​додатково ослабленням позицій американського долара на міжнародному валютному ринку FOREX.

Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют, забезпечивши привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют опустився приблизно на 0,1% і встановився трохи нижче позначки 80,4 пункту після того, як напередодні цей показник вперше з середини січня ц.р. перевищив значення 80,5 пункту.

За підсумками торгів 14 березня 2012 р. нафта на біржах у Лондоні і в Нью-Йорку помітно подешевшала, що було викликано подальшим зростанням комерційних запасів сирої нафти в США і помітним подорожчанням американського долара. Ціни на нафтові ф'ючерси напередодні знизилися в середньому на 1,1% і опустилися до свого тижневого мінімуму. Так, напередодні вперше після 7 березня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче за позначку 125 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - нижче 106 дол./бар.

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо сьогодні за день підвищилася менш ніж на 0,1%