ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent продовжують зростання

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости. Станом на 11:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 103,66 (+0,29) при діапазоні котирувань 102,93-103,83;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 88,59 (+0,16) при діапазоні котирувань 88,06-88,75.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає через подальше ослаблення позицій долара США на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно знизився проти євро, а індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні просів нижче за позначку 83 пунктів. Таким чином, що подешевшав долар забезпечив привабливі умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяють очікування прийняття монетарними властями США додаткових заходів зі стимулювання американської економіки. Сьогодні в американському сенаті відбудеться виступ глави ФРС США Бена Бернанке перед представниками банківського комітету з питань фінансової політики. Очікується, що в своєму виступі глава американського Центрального банку "просигналізує" про майбутній ослабленні монетарних вимог, які активізують зростання економіки США.

Офіційна ціна нафти WTI вже чотири торгові дні тримається вище за позначку 85 дол/бар., підвищившись за цей період на 5,4%. У той же час офіційна ціна нафти Brent вже чотири торгові дні поспіль перевищує психологічну позначку 100 дол/бар., Підвищившись за цей час на 6%. У тому числі за підсумками торгів 16 липня ціни на нафтові ф'ючерси досягли максимальних значень майже за сім тижнів. При цьому офіційна ціна нафти Brent встановилася вище 103 дол/бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила 88 дол/бар.