ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent зросли з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent виросли з початку дня більш ніж на 1 дол. і частково відіграли своє падіння за попередній день. Станом на 14:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 99,09 (+1,12) при діапазоні котирувань 97,83-99,17;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 85,23 (+1,32) при діапазоні котирувань 84,01-85,25.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає в основному через технічні купівлі нафтових ф'ючерсів, які напередодні істотно подешевшали, забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій. Ціни на нафту 10 липня впали на 2,4% і опустилися до свого тижневого мінімуму. Напередодні вперше після 2 липня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче 98 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) просіла нижче 84 дол./бар.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар дешевшає до євро та інших валют, що додатково сприяє покупкам нафти та інших товарних активів, що котируються у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні знизився приблизно на 0,3% і зараз тримається нижче позначки 83,2 пункту, після того, як напередодні цей індикатор оновив свій дворічний максимум, досягши позначки 83,4 пункту.

Підтримку ринку нафтових ф'ючерсів сьогодні також надають очікування подальшого скорочення в США комерційних запасів сирої нафти. Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. Напередодні увечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, який завершився 6 липня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 1,4-1,5 млн бар. Однак, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API) комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень не так істотно, а всього на 700 тис. бар.