ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent трохи відіграли свою зниження за два минулі сесії

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні трохи відіграли свою зниження за попередні дві сесії. Станом на 15:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 105,75 (+0,83) при діапазоні котирувань 104,06-105,80;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 88,54 (+0,48) при діапазоні котирувань 87,51-88,54.

Нафта на біржах з початку торгів подорожчала в основному через технічні купівлі нафтових ф'ючерсів, які за попередні два дні помітно втратили в ціні, забезпечивши сьогодні технічно привабливі умови для покупок. За попередні два дні (31 і 30 липня) офіційна ціна нафти Brent знизилася на 1,5%, а офіційна ціна нафти WTI знизилася на 2,3%. У тому числі за підсумками торгів напередодні ціна нафти WTI знизилася на 1,9% і опустилася до мінімуму за два з половиною тижні, встановившись трохи вище 88 дол./бар. У той же час ціна нафти Brent напередодні знизилася на 1,2% і вперше за чотири торгові дні встановилася трохи нижче 105 дол./бар.

Зростанню нафтових котирувань сьогодні також додатково сприяють очікуване тижневе скорочення в США комерційних запасів сирої нафти і збереження слабких позицій американського долара на FOREX.

Долар США сьогодні продовжує потроху дешевшати проти євро. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) тримається нижче позначки 82,6 пункту після того, як напередодні цей індикатор просів до мінімуму за чотири тижні, встановившись нижче 82,7 пункту.

Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, який завершився 27 липня, зменшилися на 11,6 млн бар. Оцінка представників API перевищує прогноз галузевих експертів, які очікують, що тижневе скорочення комерційних запасів сирої нафти в США може скласти 1,5-1,6 млн бар.

У той же час ціни на нафтові ф'ючерси з початку торгів істотно не змінилися. При цьому нафта WTI подорожчала менш помітно, ніж нафта Brent. Учасники ринку сьогодні утримуються від активних покупок нафтових ф'ючерсів через сумніви у тому, що монетарна влада США продовжать програму кількісного пом'якшення (QE-3).

Сьогодні починається дводенне засідання комітету відкритого ринку Федеральної резервної системи США (ФРС США), на якому будуть розглянуті важливі фінансово-економічні питання. У тому числі буде ухвалено рішення щодо базової облікової ставки, а також оголошені плани щодо підтримки національної економіки.