ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 15 травня продовжують зміцнювати свої позиції

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують зміцнювати свої позиції. Станом на 11:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 97,80 (+0,63) при діапазоні котирувань 97,58-98,10;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 84,53 (+0,62) при діапазоні котирувань 84,16-84,80.

Позитивна динаміка в цінах по операціям багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар знижується проти євро та інших валют, що технічно полегшує купівлю нафти та інших активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют, знизився з початку дня на 0,15% і зараз тримається нижче позначки 81,9 пункту. Напередодні цей показник вперше за три з половиною тижні встановився нижче 82 пунктів.

Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяють очікування збільшення попиту на енергоносії в США. Багато учасників ринку вважають, що монетарна влада США буде змушена піти на нові заходи зі стимулювання національної економіки, яка, як показують останні макроекономічні індикатори, відновлюється повільно і не дуже стабільно.

Нагадаємо, за підсумками торгів 14 червня нафта на біржах трохи зміцнила свої цінові позиції. Напередодні офіційна ціна нафти WTI досягла максимального значення за чотири торгові дні - 83,91 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent відновилася до найвищої позначки за три торгові дні - до 97,17 дол./бар.

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 15 травня зросла на 0,7%.