ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 10 травня знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 11:30 за київським часом ціни по операціям з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 113,04 (-0,16) при діапазоні котирувань 112,57-113,37;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 96,44 (-0,37) при діапазоні котирувань 96,29-96,92.

Тиск на нафтові котирування сьогодні продовжують надавати побоювання ослаблення попиту глобальної економіки на енергоносії. Інвестори стурбовані посиленням боргової кризи в Іспанії та новою загрозою дефолту Греції. Разом з тим продажам нафтових ф'ючерсів сприяють дані про подальше зростання комерційних запасів сирої нафти в США, які досягли максимального рівня майже за 22 роки.

Як повідомило напередодні Міністерство енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні за підсумками звітного тижня, який завершився 4 травня, збільшилися на 3,7 млн ​​бар. Чергове, вже сьоме поспіль, збільшення запасів сирої нафти в США, стало наслідком зростання нафтового імпорту при сезонному зниженні обсягів переробки нафти.

Комерційні запаси сирої нафти в США на закінчення звітного тижня офіційно склали 379,5 млн бар. - найвищий показник з кінця серпня 1990 р. (максимум за 21 рік і 8 місяців). У тому числі запаси нафти на терміналі Кушинг в Оклахомі, найбільшому нафтовому сховищі США, виросли за звітний тиждень на 1,63 млн бар. і досягли свого нового історичного максимуму, встановившись на рівні 44,127 млн бар.

З початку травня ц.р. офіційна ціна нафти WTI впала на 8,8%. У тому числі за підсумками торгів 9 травня 2012 р. вона відновила свій тримісячний мінімум, встановившись нижче 97 дол./бар.

Ціна нафти Brent з початку травня ц.р. впала на 5,4%. Напередодні вперше за шість торгових днів нафта Brent трохи подорожчала, що було викликано її технічними покупками, що почалися після того, як за підсумками торгів 8 травня її офіційна ціна ціна вперше за три місяці встановилася нижче 113 дол./бар.

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 10 травня істотно не змінилася, підвищившись на 0,4%.