ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 10 липня знову знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знову знижуються. При цьому нафту Brent подешевшала з початку торгів більш помітно, ніж нафта WTI (Light Sweet).
Станом на 10:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 98,59 (-1,73) при діапазоні котирувань 98,22-99,50;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 84,87 (-1,12) при діапазоні котирувань 84,62-85,84.

Як стало відомо сьогодні вранці, поставки нафти з Норвегії залишаться стабільні. Уряд Норвегії запобіг страйку нафтовиків Statoil, які мали намір з 10 липня повністю припинити видобуток нафти на шельфі, а також загрозу локауту з боку керівництва компанії, у результаті чого втрати нафтової галузі країни могли б скласти до 2 млн бар./день.

Уряд Норвегії скористався своїм правом змушувати людей в екстрених випадках (загроза національним інтересам) виходити на роботу і таким чином вирішив тривалий більш ніж два тижні трудовий спір між нафтовиками компанії Statoil і її керівництвом. Влада країни примусово передала справу в арбітражний суд, рішення якого буде обов'язковим для обох сторін.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи підріс проти євро та інших валют. Долар, що подорожчав, дещо ускладнив купівлі нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, нафта на біржах у Нью-йорку і Лондоні за підсумками торгів 9 липня 2012 р. помітно подорожчала, відігравши своє падіння за попередній торговий день. Напередодні офіційна ціна нафти Brent встановилася вище психологічної позначки 100 дол./бар., підвищившись за день на 2,2%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) зросла на 1,8% і майже досягла значення 86 дол./бар.