ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть, відіграючи п'ятиденне падіння

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть, відіграючи своє падіння за попередні п'ять сесій. Станом на 10:05 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 106,91 (+0,23) при діапазоні котирувань 106,69-107,20;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 103,98 (+0,58) при діапазоні котирувань 103,70-104,56.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, які за попередні п'ять сесій помітно подешевшали, забезпечивши сьогодні технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій. За попередні п'ять торгових днів (8, 7, 6, 5 і 2 серпня) офіційна ціна нафти Brent знизилася на 2,6%, а офіційна ціна нафти WTI впала на 4,3%. Напередодні в ході торгів вперше в поточному місяці котирування нафти Brent пробили рівень підтримки 106 дол./бар., а котирування нафти WTI (Light Sweet) просіли нижче 103 дол./бар., забезпечивши технічні умови для початку ралі.

Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяє істотне зниження курсової вартості американського долара. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) напередодні вперше майже за два місяці впав нижче позначки 81 пункт. За тиждень даний індикатор впав майже на 1,7%, забезпечивши сьогодні привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Разом з тим промислове виробництво в Китаї за підсумками липня 2013 р. збільшилася відносно липня 2012 р. на 9,7% - найкращий показник за п'ять місяців. За липень промислове виробництво в Китаї зросла більш істотно, ніж прогнозували аналітики, забезпечивши очікування підвищення глобального попиту на енергоносії, що сьогодні додатково підтримує зростання нафтових котирувань.