ua en ru

Ціни на нафту на світових біржах знижуються в очікуванні даних про запаси в США

Ціни на нафту на світових біржах знижуються в ожиданки даних про запаси палива в США. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає телеканал "Росія 24".

Ціни на нафту на світових біржах знижуються в ожиданки даних про запаси палива в США. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Вартість ф'ючерсу на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 17:12 за Києвом впала на 0,83% і досягла позначки 105,9 дол. за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту WTI на торгах Нью-Йоркської товарної біржі до вищезазначеного часу скоротилася на 0,57% і дійшла до показника 94,4 дол. за барель.

За оцінками експертів, запаси нафти в США за сім тижнів виросли на 2,2 млн барелів і склали 386,1 млн барелів.

Крім того, за прогнозами фахівців з енергетики 20 провідних західних банків і аналітичних центрів вартість нафти марки Brent до 2020 р. впаде до 95 дол. за барель.

У той же час аналітики Goldman Sachs знизили прогноз видобутку нафти в країнах ОПЕК на поточний рік на 190 тис. барелів на добу у зв'язку з можливими перебоями в поставках з Лівії. Середньостроковий прогноз банку для вартості нафти Brent залишений на рівні 110 дол. за барель.