ua en ru

Ціни на нафту Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Станом на 10:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 97,61 (+0,47) при діапазоні котирувань 96,67-97,76;

- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 83,25 (-0,07) при діапазоні котирувань 82,63-83,51.

Нафта на біржах сьогодні торгується без загальної тенденції. Котирування Brent сьогодні ростуть через технічні покупки. Напередодні офіційна ціна нафти Brent впала до найнижчого значення майже за півтора роки, встановившись нижче 98 дол./бар. За попередні чотири сесії нафта Brent упала в ціні на 3,5%, забезпечивши сьогодні привабливі умови для покупок.

У той же час котирування нафти WTI сьогодні знижуються через технічну корекцію. Інтерес до покупок WTI знову ослаб, після того, як напередодні вона вперше за чотири сесії подорожчала і трохи відіграла своє падіння, додавши в ціні 0,7%. Тиск на нафту WTI сьогодні також роблять очікування майбутньої публікації офіційних даних щодо запасів нафти та нафтопродуктів у США.

Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, який завершився 8 червня, збільшилися на 1,6 млн бар. Оцінка API принципово розійшлася з прогнозом галузевих експертів, які напередодні прогнозували тижневе скорочення запасів нафти в США на 1,9-2,0 млн бар.