ua en ru

Центробанк Ізраїлю вперше в історії очолила жінка

Центральний банк Ізраїлю очолить Карніт Флуг, яка виконувала обов'язки управителя протягом 4 місяців безуспішних пошуків більш іменитого наступника Стенлі Фішеру.

Центральний банк Ізраїлю очолить Карніт Флуг (на фото), яка виконувала обов'язки управителя протягом 4 місяців безуспішних пошуків більш іменитого наступника Стенлі Фішеру. Про це повідомляє "Росія 24".

Таке рішення після тривалих консультацій прийняли прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і міністр фінансів Яір Лапід.

Нетаньяху впевнений, що Флуг "продовжить вести Ізраїль до нових досягнень у галузі економіки на тлі світових економічних потрясінь".

Посада керуючого Банку Ізраїлю виявилася вакантною 30 червня, коли вступила в силу відставка Стенлі Фішера, що без пояснення причин достроково склав повноваження.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і міністр фінансів Яїр Лапід віддали перевагу 58-річній Флуг перед трьома іншими претендентами. Флуг працює в Банку Ізраїлю з 1988 р.

У Флуг за плечима солідний досвід роботи в таких фінансових організаціях, як Банк Ізраїлю, МВФ і Міжамериканський банк розвитку.

З ім'ям Стенлі Фішера пов'язують збереження у країні економічного зростання та низького рівня безробіття в умовах світової фінансової кризи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс відмовився від посади голови Банку Ізраїлю.

Зазначимо, що Джанет Йеллен, номінована напередодні Президентом США Бараком Обамою на пост глави Федеральної резервної системи (ФРС), у разі отримання схвалення Сенату стане першою жінкою, яка очолить ФРС США, і третьою (після Флуг) у світі дамою, котра очолить центробанк країни. Першою є росіянка Ельвіра Набіулліна, що стала шостим головою ЦБ РФ.