ua en ru

У центрі Москви під час протестної акції затримано 4 людини

У центрі Москви під час протестної акції затримано 4 людини Фото: акцію в Москві не погоджували з владою

Московська поліція посилила заходи безпеки

Московська поліція посилила заходи безпеки в районі Манежної і Червоної площ у зв'язку з несанкціонованою протестною акцією 2 квітня, поліція вже затримала 4 осіб. Про це повідомляє РБК.

"В цілому ситуація на Манежній площі спокійна. Частина площі перекрита, біля Історичного музею стоять кілька машин поліції. На Червону площу прохід відкритий, але громадянам потрібно пройти через рамки металлодетектера", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, всього на Манежній площі знаходяться близько 100-150 осіб, включаючи журналістів. Серед присутніх спостерігається багато підлітків. Деякі їх них принесли російські триколори. На площі також присутні активісти, які виступають проти опозиційних мітингів.

У соціальних мережах раніше стали поширюватися повідомлення, що 2 квітня на Красній площі відбудеться масовий несанкціонований захід. Напередодні Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею "заклики до масових безладів" (ч. 3 ст. 212 КК РФ). Хто є організатором цієї акції поки не відомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мережі активно обговорюють нову хвилю антикорупційних мітингів у Росії, які проходять 2 квітня в Москві, Новосибірську та інших містах. Користувачі публікують слова підтримки протестуючих, а також публікують фотографії з акцій.