ua en ru

Центр регулювання руху суден "Керч" прийнятий у постійну експлуатацію, - Мінінфраструктури

Центр регулювання руху суден (ЦРРС) "Керч" прийнятий у постійну експлуатацію після приймально-здавальних випробувань. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Система регулювання руху суден використовується для ідентифікації та супроводу суден, планування судноплавства у Керченській протоці, тому введення в експлуатацію ЦРРС після модернізації сприяє підвищенню безпеки судноплавства, екологічному захисту акваторії та збільшенню ефективності перевезень морським транспортом в масштабах всього регіону", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як відзначив заступник директора з регулювання руху суден та лоцманського забезпечення ДП "Дельта-лоцман" Юрій Харьков, зона дії ЦРРС "Керч" включає фарватери, рекомендовані шляхи та підхідні канали українських портів регіону, а також Керч-Єнікальський канал - водну магістраль жвавого міжнародного судноплавства.

"На ЦРРС "Керч" введено в експлуатацію найсучаснішу версію апаратно-програмного комплексу Navi-Harbour з більш продуктивним обладнанням обробки даних та використанням опції 3D-відеозображення руху суден. Нове обладнання суттєво підвищило якість інформації про судноплавну обстановку, що надходить безпосередньо лоцману-оператору, розширило зону дії ДВЧ-зв'язку та АІС в Азовському морі. На практиці це дозволяє лоцманам-операторам надавати суднам якісні послуги СРРС та забезпечувати радіолокаційне проведення суден в складних метеоумовах", - зазначив начальник служби регулювання руху суден ДП "Дельта-лоцман" Олександр Поляков.

Читайте також: Мiнiнфраструктури затвердило склад ради з розвитку морегосподарського комплекса Придунав'я