ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні другий день поспіль залишається нижче позначки 125 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні істотно не змінилася, залишившись другий день поспіль нижче позначки 125 дол./бар. Її середня за 21 день ціна офіційно склала 124,42 дол./бар. Нафта BFOE сьогодні подорожчала на 24 цента, або на 0,2%, після того як напередодні її ціна опустилася до найнижчого значення за три торгові дні - до 124,18 дол./бар.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафтової суміші BFOE формується індикатор IPE Brent Index. Його значення, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання угод з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.

Нагадаємо, нафта на біржах сьогодні дешевшає. Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знизилися з початку дня більш ніж на 1 дол., що стало наслідком нових побоювань ослаблення попиту на енергоносії.