ua en ru

Ціна нафти WTI за минулий тиждень виросла на 1,2%, а ціна нафти Brent знизилася на 1,4%

Нафта на біржах у Лондоні та в Нью-Йорку за підсумками попередньої торгової тижні 22-26 вересня 2014 р. показала різноспрямовані цінові зміни.

Нафта на біржах у Лондоні та в Нью-Йорку за підсумками попередньої торгової тижні 22-26 вересня 2014 р. показала різноспрямовані цінові зміни. Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) за минулий торговельний тиждень підвищилася на 1,13 дол. за бар. (+1,2%), а барель нафти Brent став дешевше на 1,39 дол. (-1,4%).

За підсумками торгів 26 вересня офіційна ціна нафти WTI досягла значення 93,54 дол. за бар. - максимум за сім торгових днів (з 17 вересня), а офіційна ціна нафти Brent встановилася до кінця тижня на позначці 97,00 дол. за бар. після того, як 23 вересня вона відновила свій більш ніж дворічний мінімум, опустившись до 96,85 дол. за бар.

При цьому цінова різниця між нафтовими еталонами Brent і WTI за минулий торговельний тиждень скоротилася більш ніж на 42% і склала 3,46 дол. проти 5,98 дол. тижнем раніше.

З п'яти торгових днів минулого тижня нафта WTI дорожчала тричі. Підвищений попит на нафту WTI був викликаний хорошими даними по американській економіці, а також несподіваним тижневим скорочення комерційних запасів сирої нафти в США. Тим часом нафта Brent з п'яти торгових днів подорожчала лише двічі і при цьому дуже символічно, підвищившись за дві сесії в ціні всього на 0,15%. Знижений попит на нафту Brent був викликаний збереженням стабільних поставок нафти з Іраку та збільшенням видобутку нафти в Лівії.