ua en ru

Ціна нафти WTI підвищилася з початку дня більш істотно, ніж ціна нафти Brent

Ціна нафти WTI підвищилася з початку дня більш істотно, ніж ціна нафти Brent. Станом на 13:50 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 106,24 (+0,68) при діапазоні котирувань 105,03-106,68;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 90,78 (+0,88) при діапазоні котирувань 89,81-90,93.

Котирування Brent ростуть повільніше котирувань WTI, що викликано очікуванням новин із Багдада, де сьогодні продовжаться переговори між Іраном і "шісткою" країн-посередників (США, Росія, Великобританія, Франція, Китай і Німеччина) по іранській ядерній програмі.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні потроху технічно відіграють своє падіння напередодні.

Ціни на нафту зростають після того, як напередодні вони оновили свої багатомісячні мінімуми. За підсумками торгів 23 травня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше приблизно за сім місяців (з жовтня 2011 р.) встановилася нижче психологічного рівня підтримки 90 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent вперше приблизно за п'ять місяців (з грудня 2011 р.) опустилася на рівень 105 дол./бар.

Зростанню нафтових котирувань сьогодні трохи сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар в даний час трохи послабив позиції проти євро і інших валют, що сприяє покупкам товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют зараз опустився до 82 пунктів, у той час як вранці цей індикатор перевищував значення 82,3 пункту.

Нагадаємо, нафта на біржах напередодні різко подешевшала через побоювання того, що очікуваний вихід Греції з єврозони зробить негативний вплив на всю світову економіку, що призведе до істотного послаблення глобального попиту на енергоносії.

Відзначимо, ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні знизилася на 1,2%.