ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 29 травня істотно не змінилася, підвищившись менш ніж на 0,5%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні істотно не змінилася, підвищившись за день менш ніж на 0,5%. За підсумками торгів 29 травня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil з постачанням в жовтні склала 51,540 тис. ієн за кілолітр (приблизно 103,10 дол./бар.), додавши за день на 200 ієн, або 0,4%.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордаціі щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні трохи знизилася і склала 53,930 тис. ієн/кілолітр (приблизно 107,88 дол./бар.), опустившись за день на 80 ієн, або на 0,15%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізична поставка нафти за ф'ючерсом не передбачена. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Нагадаємо, ціна північноморської нафти Brent за підсумками торгів 28 травня 2012 р. на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (ICE Futures Europe) в Лондоні досягла максимуму за чотири торговельних дні, встановившись вище позначки 107 дол./бар.