ua en ru

Ціна нафти Brent виросла з початку торгів більш ніж на 1 дол

Ціна нафти Brent підвищилася з початку торгів більш ніж на 1 дол Котирування нафти Brent сьогодні вперше за сім тижнів перевищили позначку 106 дол/бар., а котирування нафти WTI (Light Sweet) помітно просунулися до цінової позначки 91 дол/бар.

Станом на 13:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 106,25 (+1,09) при діапазоні котирувань 105,28-106,49;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 90,86 (+0,99) при діапазоні котирувань 89,86-90,87.

Позитивна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена ​​обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно подешевшавшав проти євро і інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні знизився на 0,25% і просів нижче за позначку 82,9 пункту, забезпечивши привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Фондові торги в Європі 19 липня 2012 р. відкрилися підвищенням провідних індексів, що також підтримало нафтовий ринок. Загальному позитивному настрою інвесторів сприяли коментарі глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке, який повідомив, що монетарна влада готова піти на заходи стимулювання американської економіки в разі виникнення подібної необхідності.

Нагадаємо, ралі на нафтовому ринку триває вже шість сесій підряд, починаючи з 11 липня. За цей період офіційна ціна нафти Brent виросла на 7,3%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - на 7,1%. У тому числі за підсумками торгів 18 липня ціни на нафтові ф'ючерси оновили свій максимум за сім тижнів. Так, напередодні вперше після 29 травня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася вище за відмітку 105 дол/бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила 89,8 дол/бар.