ua en ru

Ціна нафти Brent виросла більш ніж на 3,5 дол. і вперше за тиждень перевищила позначку 94 дол./бар

Ціна нафти Brent виросла з початку дня більш ніж на 3,5 дол. і вперше за тиждень перевищила позначку 94 дол./бар. Разом з тим котирування нафти WTI (Light Sweet) зросли з початку торгів приблизно на 3,4 дол. і вперше за тиждень перевищили позначку 81 дол./бар.

Станом на 15:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 94,91 (+3,55) при діапазоні котирувань 91,73-94,95;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 81,06 (+3,37) при діапазоні котирувань 78,28-81,19.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent до теперішнього часу з лишком відіграли своє падіння напередодні, збільшившись з початку дня в середньому на 3,6%. Нафта на біржах сьогодні дорожчає через активні покупки нафтових ф'ючерсів. Покупкам нафти багато в чому сприяють очікування поліпшення справ у світовій економіці після того, як лідери ЄС домовилися про спільні дії з подолання фінансової кризи в єврозоні.

На тлі новин з Брюсселя, які стали несподіванкою для глобальних ринків, що налаштувались на крах валюти євро, долар сьогодні помітно послабив свої позиції на FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют впав на початку дня більш ніж на 1% і просів нижче позначки 82 пункту, що полегшило купівлі нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, напередодні нафта на біржах у Нью-Йорку і Лондоні різко подешевшала. За підсумками торгів 28 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI впала на 3% і вперше майже за дев'ять місяців встановилася нижче позначки 78 дол./бар. Ціна нафти Brent напередодні втратила за день 2,7% і просіла до мінімуму за три дні, встановившись нижче 92 дол./бар.