ua en ru

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш ніж на 3 дол./бар.

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш ніж на 3 дол і вперше за чотири торгові дні просіла нижче позначки 104 дол. /бар. Разом з тим котирування нафти WTI (Light Sweet) сьогодні вперше за чотири сесії опустилися нижче за позначку 89,2 дол, втративши з початку торгів більш 2,6 дол./бар.

Станом на 11:25 ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 103,78 (-3,05) при діапазоні котирувань 103,70-106,94;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 89,16 (-2,67) при діапазоні котирувань 89,17-91,64.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через поглиблення технічної корекції і продовження фіксації прибутку. Ліквідації довгих позицій по нафтових ф'ючерсах сьогодні додатково сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня активно росте проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні вранці перевищив відмітку 83,8 пункту, підвищившись при цьому майже на 0,4%, забезпечивши непривабливі умови для активних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, за підсумками торгів 20 липня нафта на біржах вперше за вісім сесій подешевшала. Проте ціни на нафтові ф'ючерси при цьому істотно при цьому не змінилися, зберігши значну премію для продовження спекулятивних продажів. Так, за підсумками торгів 20 липня ціни на нафту знизилися в середньому на 1,1% після того, як за період 11-19 липня вони зросли більш ніж на 10% і досягли максимальних значень майже за два місяці.