ua en ru

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш ніж на 2 дол., а ціна WTI втратила більше 1,5 дол

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш ніж на 2 дол., а ціна нафти WTI втратила більше 1,5 дол. Станом на 13:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 95,77 (-2,03) при діапазоні котирувань 95,30-97,87;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 83,41 (-1,55) при діапазоні котирувань 83,16-85,05.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Нафта на біржах сьогодні дешевшає через фіксацію прибутку. Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб після того, як торговельним днем раніше (29 травня) вони різко підскочили в ціні, забезпечивши сьогодні умови для спекулятивних продажів.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також багато в чому додатково обумовлена відновленням позицій американського долара на міжнародному валютному ринку FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні тримається вище позначки 81,7 пункту, збільшившись з початку дня приблизно на 0,15%, що ускладнює активні покупки нафти та інших товарних активів, що котируються у валюті США.

Попит на нафтові ф'ючерси, який знизився, сьогодні додатково обумовлений слабкою макроекономічною статистикою з Європи. Рівень безробіття в країнах зони євро в травні 2012 р. трохи підвищився порівняно з попереднім місяцем і склав 11,1%, повідомляється в опублікованому сьогодні звіті європейського статистичного агентства Eurostat. У квітні 2012 р. рівень безробіття в країнах зони євро становив 11%.

Нагадаємо, за підсумками торгів 29 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 8,6% і досягла максимального значення майже за чотири тижні, встановившись всього на 4 центи нижче позначки 85 дол./бар. У той же день офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 7% і досягла максимального значення майже за три тижні, установившись на 20 центів нижче позначки 98 дол./бар.

Відзначимо, що ціна нафтової "корзини" ОПЕК зросла на 2,3% і вперше за півтора тижні перевищила 92 дол./бар.