ua en ru

Ціна нафти Brent знижується, ціна нафти WTI слабо росте

Нафта на біржах з початку дня торгується без загальної тенденції. Котирування нафти Brent знижуються, проте тримаються вище позначки 94,8 дол./бар., Що помітно перевищує мінімум січня 2011 р. Котирування нафти WTI (Light Sweet) слабо ростуть і поки не можуть пробити ціновий рубіж 85 дол./бар.

Станом на 15:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 95,36 (-0,40) при діапазоні котирувань 94,86-96,04;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 84,45 (+0,10) при діапазоні котирувань 83,81-84,72.

Учасники ринку сьогодні чекають рішення ФРС США щодо можливого прийняття додаткових заходів зі стимулювання національної економіки. При цьому не всі учасники ринку поділяють думку про те, що такі заходи будуть прийняті ФРС вже зараз. Можливо, що керівництво ФРС і на цей раз утримається від третього етапу програми QE-3, відклавши її на більш пізній термін.

Сьогодні будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, який завершився 15 червня комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 500-600 тис. бар.

Попередні дані аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні, на цей раз практично співпали з прогнозом галузевих фахівців. За оцінками представників API, комерційні запаси сирої нафти в США, зменшилися за звітний тиждень на 550 тис. бар.

Нагадаємо, напередодні ціни на нафту на біржах у Нью-Йорку і в Лондоні змінилися різноспрямовано. Офіційна ціна нафти Brent за підсумками торгів 19 червня 2012 р. знизилася на 0,3% і оновила мінімум січня 2011 р., встановившись нижче за позначку 96 дол./бар., в той час як її котирування просіли до 94,44 дол./бар.

У той же час офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні підвищилася на 0,9% і встановилася вище за відмітку 84 дол./бар., повністю відігравши своє зниження за попередній торговий день (18 червня).