ua en ru

Ціна нафти Brent знизилася приблизно на 0,2%, ціна нафти WTI трохи виросла

Ціна нафти Brent знизилася з початку дня приблизно на 0,2%, у той час як ціна нафти WTI (Light Sweet) трохи підросла через технічні покупки. Станом на 14:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 118,44 (-0,27) при діапазоні котирувань 118,10-118,90;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 103,16 (+0,05) при діапазоні котирувань 102,79-103,29.

Слабкий попит на нафтові ф'ючерси викликаний, на думку експертів, побоюваннями збільшення постачання нафти на світовий ринок. Так, у березні нафтовидобуток країн ОПЕК досягнув рекордно високого рівня за три з половиною роки, перевищивши 31 млн бар./день. В той час споживання нафти в світі за перші три місяці з початку поточного року істотно не збільшилося. Очікується, що за поточний рік попит на нафту в світі зросте несуттєво - менш ніж на 1%, а в II кварталі споживання нафти може зменшитися під впливом сезонних факторів.

Комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, який завершився 13 квітня, збільшилися майже на 4 млн бар. і досягли максимального значення за 10 місяців -369 млн бар. Увечері 25 квітня в США будуть опубліковані оновлені офіційні дані із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. Учасники ринку і біржові аналітики не виключають того, що збільшення комерційних запасів сирої нафти в США може продовжитися.

На міжнародному валютному ринку FOREX долар сьогодні трохи знизився проти євро та інших валют. Однак долар подешевшав не настільки істотно, щоб забезпечити привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Сьогодні в США будуть опубліковані попередні дані оцінки стані споживчої довіри за квітень, а також дані за березень про продажі житла на первинному ринку, які побічно вплинуть на нафтовий ринок.

Нагадаємо, напередодні нафта на біржах у Нью-йорку і Лондоні трохи подешевшала через побоювання погіршення фінансово-економічної ситуації в Європі, а також через повільне зростання економіки Китаю.