ua en ru

Ціна нафти BFOE опустилася до мінімуму за чотири звітних дня - до 108,07 дол./бар

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) опустилася до мінімуму за чотири звітних дня і на звітну дату 20 листопада 2013 р. склала 108,07 дол./бар. Це найнижчий показник з 14 листопада, випливає з матеріалів біржі ICE Futures Europe.

З кінця минулого тижня ціна нафти BFOE перевищує позначку 108 дол./бар. В тому числі на звітний день 15 листопада 2013 р. вона досягла свого максимального значення за два тижні - 108,55 дол./бар.

За період 15-20 листопада нафта BFOE подешевшала на 48 центів (-0,44%). В тому числі сьогодні її ціна знизилася більш істотно, ніж за всі попередні дні. Так, нафта BFOE сьогодні подешевшала на 26 центів (-0,24%).

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні ціна нафти BFOE представлена індикатором IPE Brent Index, значення якого, встановлюване наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE - це "кошик" основних нафтових марок, що видобуваються на шельфі Північного моря. Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту на ринках Європи і Середземномор'я.