ua en ru

Ціна нафти BFOE досягла максимуму за три торгові дні - 108,92 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні досягла максимуму за три торгові дні. Нафта BFOE сьогодні подорожчала на 64 цента, або на 0,6%, а її середня за 21 день ціна офіційно склала 108,92 дол./бар. - найвищий показник після 18 травня.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафти BFOE формується індикатор IPE Brent Index. Його значення, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.
Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання угод з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.

У 2012 р. свого максимального значення ціна нафти BFOE досягла 14 березня - 126,14 дол./бар., а її мінімум припав на 21 травня - 107,42 дол./бар.

Нагадаємо, ціна нафти Brent впала з початку дня більш ніж на 1 дол., а нафта WTI (Light Sweet) подешевшала приблизно на 90 центів.