ua en ru

Ціна на золото в 2013 р. знизиться на 11,8% - до 1637 дол. за унцію, - Deutsche Bank

Ціна на золото в 2013 р. знизиться на 11,8% - до 1637 дол. за тройську унцію. Такий прогноз зробив Deutsche Bank, повідомляє телеканал "Росія 24". Аналітики банку вважають, що ціни будуть нижчими, ніж вони прогнозували раніше.

Перегляд прогнозу пов'язаний зі зміцненням долара, економічним зростанням у США і підвищеним інтересом до акцій товарів широкого вжитку.

Зокрема, у своїх прогнозах німецький банк знизив ціну на золото на цей рік на 11,8% до 1637 дол. за тройську унцію, а також змінив прогноз на 2014 р., вважаючи, що ціна за унцію буде на 4,7% нижчою, тобто до 1810 дол. за тройську унцію. На європейському спотовому ринку ціна на готівкове золото коливається в районі 1574 дол. за унцію.

Deutsche Bank також знизив свій прогноз щодо цін на срібло на поточний і наступний роки. Так, згідно з новим прогнозом ціна на срібло буде на 16,5% нижчою заявленого раніше значення: 31 дол. за унцію, і в перспективі на 2014 р. ціна знизиться на 10,1% до 34 дол. за унцію.

"Враховуючи очікування наших валютних стратегів відносно тривалого зміцнення американського долара і прогнози наших американських економістів щодо прискорення зростання ВВП в майбутньому, ми вважаємо, що ціна на золото стане серйозно конкурувати, щоб резонно зміцнитися по відношенню до долара", - відзначив аналітик Deutsche Bank Деніел Бребнер.

Читайте також: Золотодобувні компанії готуються до масового розпродажу активів