ua en ru

ЦБ Франції: Для рекапіталізації найбільших банків країни необхідно 8,8 млрд євро

Для рекапіталізаціїї найбільших банків Франції необхідно 8,8 млрд євро, повідомляє Reuters із посиланням на Банк Франції. У заяві уточнюються суми для наступних кредитних організацій: Groupe BPCE, BNP Paribas і Societe Generale.
Повідомляється, що другому за розміром банку республіки Groupe BPCE для рекапіталізації активів буде потрібно близько 3,4 млрд євро. У випадку з Societe Generale цей показник складає 3,3 млрд євро. Для поповнення активів BNP Paribas необхідно 2,1 млрд євро. При цьому регулятор відзначає, що банку Credit Agricole не вимагається припливу додаткового капіталу.
Рекапіталізація банків - частина заходів, які проводять фінансові регулятори Старого світла для вирішення проблеми виводу з боргової кризи економіки єврозони. Декількома годинами раніше лідерами країн союзу було схвалене рішення про приведення показника достатності банківського капіталу першого рівня до 9%. Цей мінімум має бути забезпечений з врахуванням негативної переоцінки суверенних облігацій на балансах банків за ринковою вартістю (на 30 вересня 2011 р.).