ua en ru

Царьова можуть позбавити мандату без висновку профільного комітету ВР, - "Удар"

Якщо регламентний комітет Верховної Ради Україні не збереться найближчим часом, народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова спробують позбавити мандату без висновку комітету.

Якщо регламентний комітет Верховної Ради Україні не збереться найближчим часом, народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова спробують позбавити мандату без висновку комітету. Про це в кулуарах Ради заявив журналістам нардеп з фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо засідання регламентного комітету не відбудеться найближчим часом, то Турчинов (голова ВР Олександр Турчинов) буде змушений поставити це питання на голосування без висновку комітету. Відповідно до закону про регламент, безумовно необхідні висновки комітету. Але ми розуміємо, що Партія регіонів блокує засідання комітету, то є кілька виходів з ситуації: перше - це переформувати сам регламентний комітет, сформувати його якісно інший склад, друге - розглядати питання відповідно до процедури ad hoc", - сказав Ковальчук.

Він додав, що сьогодні необхідно провести консультації з партнерами по коаліції, щоб переконати фракції без висновку регламентного комітету проголосувати за позбавлення мандату Царьова.

"Я думаю, що Турчинов зможе поставити це питання на голосування після проведення відповідних консультацій з головами фракцій і груп, які входять до складу парламентської коаліції", - зазначив Ковальчук.