ua en ru

Третій раунд консультацій щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися у Мінську, - Геращенко

Наступне засідання трьохсторонньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися у Мінську (Білорусь).

Наступне засідання трьохсторонньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися у Мінську (Білорусь). Про це сьогодні журналістам в кулуарах Ради повідомила народний депутат від партії "Удар", уповноважений Президента України з врегулювання ситуації в східних регіонах країни Ірина Геращенко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнято рішення про відновлення роботи так званої трьохсторонньої контактної групи. І не виключено, що чергове засідання цієї контактної групи буде проведене не на сході України, а в іншій столиці, можливо, це буде Мінськ, обговорюється така можливість. Для того, щоби ще раз створити умови для результативної роботи так званої контактної групи, в якій Україну представляє екс-Президент Леонід Кучма", - сказала Геращенко.

Вона також додала, що Президент України Петро Порошенко перейшов до так званого плану "Б", так як його мирний план не спрацював.

"Мирний план, на який робив ставку Президент України і якого Україна дотримувалася весь час, ми побачили ганебне ставлення до нього збоку сепаратистів. Зараз Президент перейшов до плану "Б", який підтримується і військовими, і цивільним населенням. І головне завдання, яке зараз ставиться Президентом, це те, що наші військові будуть робити ставку на нейтралізацію терористів, сепаратистів, бойовиків. Військові операції будуть проводитись так, щоб зберегти життя цивільного населення", - сказала вона.

Зазначимо, 23 червня і 27 червня в Донецьку відбулися засідання тристоронньої контактної групи у форматі Україна-Росія-ОБСЄ щодо реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

У консультаціях брали участь також представники Луганської та Донецької народних республік, лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, народний депутат України Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

Нагадаємо, з 1 липня Президент Петро Порошенко оголосив про припинення перемир'я і відновлення антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях.