ua en ru

Тристороння зустріч України, ЄС та РФ і з газового питання може відбутися 26 травня в Берліні

Тристороння зустріч ЄС, Росії та України з газового питання може відбутися 26 травня в Берліні.

Тристороння зустріч ЄС, Росії та України з газового питання може відбутися 26 травня в Берліні. Про це стало відомо за результатами сьогоднішньої зустрічі в столиці Німеччини комісара ЄС з енергетики Гюнтера Оттінгера і міністра енергетики РФ Олександра Новака, йдеться в повідомленні прес-служби представництва Європейського Союзу в Російській Федерації.

Згідно з повідомленням зустріч була конструктивною і допомогла підготувати ґрунт для другої тристоронньої зустрічі.

"Мета тристоронніх переговорів - забезпечення продовження поставок і транзиту газу. Стурбованість з приводу непогашеного боргу України і ціни на газ для постачань в Україну обговорюються в тристоронньому форматі з метою знаходження рішення до кінця травня. Певний прогрес вже досягнутий. Не оспорюваною є сума за несплаченими рахунками за газ, поставлений Росією Україні до кінця березня. Однак прориву ще немає. Питання, яке потребує вирішення - ціна за газ, поставлений у квітні і травні, а також ціна, яка буде призначена, починаючи з червня. Комісар Оттінгер провів зустріч з міністром енергетики України Юрієм Проданом 13 травня і зв'яжеться з ним у найближчі дні перед тристоронньої зустріччю", - наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що ЄС має намір провести ще два раунди переговорів про ціну на російський газ для України, щоб вирішити це питання до 1 червня 2014 р.