ua en ru

Транспортна блокада Донбасу: поліція відкрила додатковий блокпост у Донецькій області

Транспортна блокада Донбасу: поліція відкрила додатковий блокпост у Донецькій області Фото: поліція

Активісти блокади Донбасу заявляють про відкриття нового редуту для контролю траси Ясинувата - Костянтинівка

В рамках виконання рішення Ради національної безпеки та оборони України про транспортну блокаду Донбасу поліція відкрила додатковий блокпост у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України" поліція Донецької області створює систему контролю на залізничних та автошляхах. В районі селища Верхньоторецького відкрився додатковий блокпост...Таким чином, на законних підставах узято під контроль шляхи, які особи використовували для поставок товарів на окуповану територію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на новоствореному блокпості нестимуть службу співробітники поліції та Нацгвардії. Правоохоронці контролюватимуть залізничний шлях Костянтинівка - Новгородське (ст. Фенольна) - Верхньоторецьке-Ясинувата, а також автомобільні траси між Костянтинівкою, Торецьком й окупованою Ясинуватою.

Повідомляється, що у ключових транспортних вузлах по всій лінії розмежування відкриються додаткові стаціонарні блокпости, а мобільні групи поліції патрулюватимуть траси та другорядні дороги.

"В рамках стоп-контролю правоохоронці здійснюватимуть перевірки документів громадян та огляд транспорту. Крім того, вживатимуться контрдиверсійні заходи з метою попередження терактів, протидії трафіку зброї, боєприпасів та вибухівки, затримання учасників незаконних збройних формувань та злочинців, які перебувають у розшуку", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, на сторінці штабу блокади Донбасу у Facebook повідомляється про відкриття нового редуту для контролю траси Ясинувата - Костянтинівка.

"Штаб блокади повідомляє про відновлення роботи Редуту "16 добровольчого батальйону" по трасі Ясинувата - Костянтинівка. Редут контролюватиме виконання рішення РНБО про повну блокаду. Редут розташований на тій же ділянці, де й попередній, але на кілька кілометрів ближче до Костянтинівці. Ефективний український контроль над цією ділянкою зал. дороги відновлено", - йдеться у повідомленні.

Штаб блокади повідомляє про відновлення роботи Редуту "16 добровольчого батальйону" по трасі Ясинувата - Костянтинівка. ...

Опубліковано Штаб блокади торгівлі з окупантами 15 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція забезпечить виконання рішення РНБО про заборону транспортного сполучення з Донбасом.