ua en ru

Transparency заявляє про загрозу зриву опалювального сезону у Львівській області

Transparency заявляє про загрозу зриву опалювального сезону у Львівській області Фото: ТЕЦ у Львівській області (ti-ukraine.org)

Власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ перешкоджають роботі АРМА

Transparency International Україна заявляє про загрозу зриву опалювального сезону у Львівській області через дії власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу TI.

Як зазначається, 17 жовтня представники АРМА за допомогою правоохоронців завели на територію Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ у Львівській області управителя цих арештованих об’єктів, а "власники ТЕЦ спробували перешкодити цим законним діям".

Повідомляється, що для того, щоб потрапити на територію Новояворівської ТЕЦ довелося зламати замок на центральному в’їзді. Як зазначається, на території ТЕЦ була лише охорона. Крім того, директор ТЕЦ дезінформував правоохоронців про нібито рейдерських захват.

"При вивченні стану об’єкту стало відомо, що одна з двох газотурбінних установок відсутня, а деяке обладнання знаходиться в розібраному стані. Згідно висновку управителя, ТЕЦ не розпочала підготовку до опалювального сезону. Варто відзначити, що Новояворівська теплоелектроцентраль забезпечує теплом понад 31 тис. жителів", - йдеться у повідомленні.

У TI зазначають, що управління ТЕЦ неможливе без професійного персоналу на цих об’єктах. Повідомляється, що управитель планує якнайшвидше розпочати підготовку до опалювального сезону і АРМА надаватиме допомогу управителю у налагодженні роботи активів.

Повідомляється, що у серпні поточного року голова АРМА Антон Янчук та голова НАБУ Артем Ситник повідомили про арешт та передачу вказаних ТЕЦ в управління АРМА. Вказані ТЕЦ належать народним депутатам Ярославу та Богдану Дубневичам.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливе ухилення від сплати податків фірмами ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ", кінцевими бенефіціарами яких є народні депутати-брати Ярослав і Богдан Дубневичі.