ua en ru

Transparency розповіла про результати боротьби з корупцією в Україні

Transparency розповіла про результати боротьби з корупцією в Україні Фото: Ярослав Юрчишин (facebook.com yaroslav.yurchyshyn)

В Україні чітко антикорупційними є органи НАБУ і САП

Виконавчий директор Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин відзначив позитивні результати діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикоррупційної прокуратури (САП). Про це він розповів в інтерв'ю "Українським новинам".

"У нас кажуть, що в Україні багато антикорупційних органів. Насправді, чітко антикорупційними є НАБУ і САП. Є орган запобігання корупції, тобто фактично знищення схем на етапі їх створення - НАЗК. По боротьбі з корупцією ми бачимо результати. Є вироки суду. 86 справ фактично готові НАБУ і САП для передачі в суд, 22 справи на етапі судового розгляду з різною швидкістю розгляду. Є справи рівня раніше недоторканних - Насиров, судді, прокурори. То є елемент боротьби з корупцією працює в принципі більш-менш нормально. Його остаточну ефективність повинен довести суд", - розповів Юрчишин.

Він зазначив, що на сьогодні в Україні існує позитивно діючі НАБУ і САП, нестворене Держбюро розслідувань і фактично політизований і непрофесійний склад НАЗК, який не досягає того результату, який обіцявся суспільству при створенні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування 410 кримінальних процесах.