ua en ru

Трампу можуть запропонувати три варіанти передачі Україні летального зброї, - ABC

Трампу можуть запропонувати три варіанти передачі Україні летального зброї, - ABC Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Держдеп і Пентагон виступають за передачу Україні зброї на 47 млн доларів

Президенту США Дональду Трампу можуть запропонувати три варіанти передачі Україні летальної оборонної зброї, передає ABC з посиланням на джерела в Державному департаменті США.

Повідомляється, що раднику Трампа з національної безпеки Герберту Макмастеру вже представили три варіанти передачі Україні летальної зброї, викладені у міжвідомчій записці, яку направили до Ради нацбезпеки США. У той же час повідомляється, що Держдепартамент і Пентагон виступають за варіант, який полягає у фінансуванні пакету озброєнь для України на 47 млн доларів.

Зазначимо, держсекретар Рекс Тіллерсон та міністр оборони США Джим Меттис з червня обговорюють питання передачі протитанкового озброєння. У той же час офіційний представник Держдепу зазначив, що дані пропозиції не будуть схвалені до завершення тривалої поїздки Трампа до Азії.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер заявляв, що США "активно розглядають" можливість надання Україні летальної зброї.