ua en ru

Трамп збирається вдвічі підвищити мита на товари з Китаю, - Hill

Трамп збирається вдвічі підвищити мита на товари з Китаю, - Hill Фото: Дональд Трамп (nato.int)

У Білому домі збираються вдвічі збільшити обсяг китайського імпорту, оподаткований за 25% ставкою

Президент США Дональд Трамп розпорядився, щоб торговий представник США розглянув можливість підвищення мит на товари з Китаю до 100 мільярдів доларів. Про це повідомляє The Hill.

"У світлі несправедливої реакції Китаю я доручив торговоик представництву США розглянути питання про введення додаткових мит у розмірі 100 млрд доларів, і визначити товари, на які вони будуть поширюватися", - сказав Трамп.

Так, в Білому домі збираються вдвічі збільшити обсяг китайського імпорту, оподаткований за 25% ставкою. В початковий список товарів увійшли автомобілі, мотоцикли, залізничний транспорт, верстати, медичне та інше обладнання, авіаційні запчастини і т. д.

Трамп також віддав розпорядження міністру сільського господарства Сонні Пердуу підготувати план захисту інтересів фермерських господарств від можливих китайських торгових дій.

Як повідомляється, рішення Трампа може підірвати постійні зусилля офіційних осіб США і Китаю по ослабленню напруженості та запобіганню повномасштабного торгового протистояння між двома найбільшими економіками світу.

Разом з тим, Китай з 2 квітня ввів 15% - 25% мита на ряд товарів американського експорту сумарною вартістю 3 мільярди доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп має намір ввести мита на імпорт китайських товарів, який становить близько 60 мільярдів доларів.