ua en ru

Торги на ринку акцій РФ завершилися зниженням основних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням основних фондових індексів. За підсумками сьогоднішньої торгової сесії індекс ММВБ знизився на 0,71% - до 1488,70 пункту, індекс РТС - на 0,5% - до 1514,98 пункту. Значення індексу RTS Standard збільшилося на 0,1% і склало 10201,12 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному майданчику ММВБ-РТС склав більш 307,6 млрд руб.
Лідерами падіннями до завершення дня стали акції "Роснєфті" (-2,39%), "Лукойлу" (-1,78%), НЛМК (-2,73%) і МТС (-1,04%). Папери "Ростелекому" втратили 0,67%. Краще ринку виглядали привілейовані акції "Сургутнефтегаза" (+2,88%), "префи" Сбербанку (+0,75%) і звичайні акції "Мечела" (+0,92%).
Нагадаємо, торги на російському ринку акцій почалися сьогодні так само зниженням індексів.
На думку аналітика компанії "Атон" Олени Кожухової, основний тиск на настрої на світових фондових майданчиках сьогодні надавала відсутність визначеності щодо переговорів Греції з приватними кредиторами, а також опубліковані в Європі дані з динаміки попередніх індексів ділової активності в секторах послуг і промисловості єврозони та Німеччини в січні ц.р. "Індекси показали несподіване зростання, у той час як обсяг нових замовлень промислового сектора єврозони в листопаді знизився на меншу, ніж очікувалося, величину. Іспанія провела успішне розміщення векселів із залученням всієї запланованої суми запозичень у розмірі 2,5 млрд євро і зниженням середньозваженої дохідності паперів, що не викликало значного оптимізму інвесторів", - вважає Кожухова. Негативний вплив на акції європейського банківського сектора при цьому надали вчорашні новини про зниження агентством Standard & Poor's кредитних рейтингів таких найбільших французьких банків, як Societe Generale і Credit Agricole.
Експерт зазначає, що до появи будь-яких значимих новин з Європи та США, індекс ММВБ буде, швидше за все, перебувати в діапазоні, обмеженому значеннями 1460-1510 пунктів. "Поки що ринки не отримують таких необхідних їм драйверів висхідного руху, якими могли б стати остаточні підсумки переговорів Греції з кредиторами або нові деталі виходу єврозони з кризи, Федрезерв також навряд чи порадує інвесторів додатковим пом'якшенням грошово-кредитної політики, у той час як засмутити може зниження прогнозів по ряду ключових показників. Таким чином, до появи будь-яких вагомих драйверів висхідного руху корекційні настрої на світових фондових майданчиках в найближчі дні мають високі шанси зберегтися", - укладає Кожухова.