ua en ru

Торги на ринку акцій РФ відкрилися зниженням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,63% - до 1441,67 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1434,99 пункту, що на 0,72% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Світлани Корзеневой, старт торгів на російському ринку акцій може відбутися в невеликому мінусі. Такий прогноз вона пояснює корекційними настроями у ф'ючерсах на індекси США. Зокрема, ф'ючерс на індекс S&P500 повернувся в район нижче 1400 пунктів, що може зробити деякий тиск на настрої російських учасників торгів на початку сесії. "Не додають оптимізму рейтингові новини. Так, агентство S&P знизило прогноз по рейтингу Греції з "стабільного" на "негативний" на тлі очікувань, що країні може знадобитися додаткова допомога від міжнародних кредиторів", - додає експерт.

"Сьогодні на відкритті торгів можна чекати виходу російських фондових індексів у незначний мінус, чому сприятиме вчорашнє відступ американських індексів від максимумів дня, а також корекційний настрій ф'ючерсів і цін на нафту сьогодні з ранку. Напрямок подальшого руху на наших майданчиках в чому буде залежати від Європи, яка напередодні виступила "локомотивом" зростання, незважаючи на ранкові передумови корекції і слабку статистику", - зазначила в свою чергу аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова.

З ринку нафти сьогодні надходять помірно позитивні сигнали. Ціна нафти марки WTI з поставкою у вересні на торгах напередодні в результаті збереження сприятливих настроїв на фондових майданчиках виросла на 1,47 дол - до рівня 93,67 дол/бар. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у вересні коригуються і втрачають у вартості 0,42%, торгуючись на рівні 93,28 дол/бар., в той час як ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються менш ніж на 0,1 %, торгуючись на рівні 111,68 дол/бар. Опублікований напередодні звіт Американського інституту нафти показав більше, ніж очікувалося, падіння запасів ресурсу за минулий тиждень, однак споживання як нафти, так і бензину впало, що чинить тиск на котирування.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зростанням основних індексів: індекс ММВБ виріс на 0,81%, а індекс РТС збільшився на 0,82%. Обсяг торгів перевищив 400 млрд руб.

Фондові торги в Європі 7 серпня 2012 р. завершилися переважно підвищенням провідних індексів. На позитивні настрої інвесторів вплинула макроекономічна статистика. Так, у Великобританії обсяг промислового виробництва знизився в червні 2012 р. на 2,5%, аналітики очікували зниження на 3,5%.

Фондові торги в США 7 серпня 2012 р. закрилися підвищенням провідних індексів на тлі сприятливої ​​корпоративної звітності і чутках про можливі дії центробанків щодо стимулювання світової економіки. Зокрема, голова Федерального резервного банку (ФРБ) Бостона Ерік Розенгрен заявив, що Федеральна резервна система (ФРС) США повинна дотримуватися політики не обмеженого часом і масштабом монетарного пом'якшення. У той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні підтримала програму Європейського центробанку з придбання іспанських і італійських державних облігацій з метою зниження їх доходностей, хоча раніше подібний крок зустрічав з боку ФРН жорстку критику.