ua en ru

Торги на ринку акцій РФ відкрилися зниженням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,21% - до 1435,99 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1426,36 пункту, що на 0,50% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

За словами аналітика ГК "Алор" Світлани Корзеневой, зовнішній фон, що складається сьогодні перед відкриттям російського ринку акцій, виглядає нейтральним, що не надасть істотної підтримки російським інвесторам на початку торгів. Нейтральному відкриттю торгів буде сприяти і те, що індекси США більшу частину останньої сесії провели в "боковику". Зокрема, ф'ючерс на індекс S&P500 консолідувався під рівнем 1400 пунктів.

"Сьогодні на відкритті торгів можна чекати виходу російських фондових індексів у незначний мінус, чому сприятиме відступ американських індексів від максимумів 6 серпня, а також відсутність причин для зростання з ранку. Сьогоднішній день знову обіцяє бути спокійним з точки зору макроекономічної статистики із США, і основна увага буде направлено на Європу, де очікується публікація ряду даних, так і можливі нові заяви лідерів щодо методів подолання кризи ", - зазначає у свою чергу аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова. За її словами, якщо будь-яких драйверів для зростання протягом дня не надійде, не виключено, що ринки проведуть його під знаком корекційного зниження з локальних максимумів, хоча в цілому як російські, так і світові майданчики готові продовжити зростання.

З ринку нафти надходять нейтральні сигнали. Ціна нафти марки WTI з поставкою у вересні на торгах напередодні в результаті збереження сприятливих настроїв на фондових майданчиках виросла на 80 центів - до рівня 92,20 дол/бар. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у вересні коригуються і втрачають у вартості 0,31%, торгуючись на рівні 91,91 дол/бар., В той час як ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на 0,24%, торгуючись на рівні 109,8 дол/бар. Підтримку котируванням надають повідомлення про можливість формування урагану в районі мексиканських родовищ, а також очікування публікації 8 серпня 2012 р. даних про падіння тижневих запасів ресурсу.

Нагадаємо, торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зростанням основних фондових індексів: індекс ММВБ за підсумками торгів виріс на 1,25% - до 1439,06 пункту, індекс РТС - на 2,46%, до 1432,69 пункту. Обсяг торгів перевищив 371 млрд руб.

Торги на європейських фондових ринках 6 серпня 2012 р. завершилися також підвищенням основних індексів. Котирування провідних європейських компаній досягли свого 4-місячного максимуму.

Фондові торги в США 6 серпня 2012 р. завершилися підвищенням провідних індексів на тлі сприятливої ​​фінансової звітності та інформації про майбутні угоди. При цьому занепокоєння щодо ситуації в Європі дещо відійшло на другий план. Біржі завершили сесію в "плюсі", навіть незважаючи на ряд несприятливих новин, які з'явилися ближче до кінця торгового дня, сприяючи стримування подальшого зростання котирувань.