ua en ru

Торги на ринку акцій РФ відкрилися зростанням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,68% - до 1459,35 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1455,42 пункту, що на 0,74% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Світлани Корзеневой, старт торгів на російському ринку акцій може знову відбутися в невеликому плюсі ​​завдяки деякому поліпшенню зовнішнього фону. Так, сьогодні з ранку ф'ючерси на індекси США підростають, що є позитивним сигналом на старті російської сесії.

Сьогоднішня сесія буде багата на статистику: очікується публікація даних по балансам зовнішньої торгівлі Великобританії і США. Крім того, сьогодні буде оголошена тижнева статистика з безробіття в Сполучених Штатах, а також дані з оптових продажів. Публікація статданих може підвищити волатильність торгів.

"Сьогодні на відкритті торгів можна чекати виходу російських фондових індексів у незначний плюс, чому сприятиме відступ американських індикаторів напередодні від мінімумів дня, а також помірний оптимізм на ранкових торгах. Статистика з Китаю показала уповільнення темпів зростання як інфляції, так і ключових для характеристики стану економіки показників, підтвердивши необхідність додаткових стимулів для її зростання. Приводів як для упевненого зростання, так і падіння у ринків поки немає, і тому сьогодні в першій половині дня ми цілком можемо побачити збереження "бічного" руху ", - зазначила в свою чергу аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.

З ринку нафти надходять нейтральні сигнали. Ціна нафти марки WTI з поставкою у вересні на торгах напередодні впала на 32 цента - до рівня 93,35 дол/бар., незважаючи на публікацію даних про більше, ніж очікувалося, падіння запасів ресурсу за минулий тиждень. Звіт Міністерства енергетики США також показав, що споживання бензину знизилося, що чинило тиск на котирування. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у вересні коригуються і додають у вартості 0,17%, торгуючись на рівні 93,51 дол/бар., В той час як ф'ючерси на нафту марки Brent ростуть на 0,36%, торгуючись на рівні 112,60 дол/бар.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні незначним зниженням фондових індексів: індекс ММВБ знизився на 0,09% - до 1449,49 пункту, а індекс РТС - на 0,08% - до 1444,15 пункту. Обсяг торгів склав 415,464 млрд руб.

Фондові торги в Європі 8 серпня 2012 р. завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Стриманий оптимізм інвесторів підтримує прозвучало в кінці минулого місяця заява глави Європейського центрального банку Маріо Драгі про те, що буде зроблено все необхідне для підтримки євро. Зворотну реакцію викликає пониження агентством Standard & Poor's прогнозу по кредитному рейтингу Греції з "стабільного" на "негативний".

Фондові торги в США 8 серпня 2012 р. завершити переважно підвищенням провідних індексів. Оприлюднена до початку торгової сесії в США макроекономічна статистика виявилася дуже сприятливою. Так, показник продуктивності праці в країні (без урахування сільського господарства, де сильний фактор сезонності) в II кварталі 2012 р., за попередніми даними, з урахуванням сезонних коливань і в перерахунку на річні темпи (annual rate) підвищився на 1,6% по порівнянні з попереднім кварталом, хоча аналітики чекали зростання цього показника на 1,4%.