ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися зростанням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 8:07 за київським часом індекс ММВБ виріс на 1,08% - до 1578,95 пункту. Індекс РТС досяг відмітки 1662,64 пункту, що на 1,13% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 1,06%, почавши день на позначці 10824,91 пункту.

Аналітик ГК "Алор" Наталя Лесіна вважає, що сьогодні на початку сесії "бики" можуть знову тягнути індекс ММВБ до максимальних позначок. "Ф'ючерс на індекс S&P500 торгується вище рівня 1350 пунктів, якого їм довгий час не вдавалося пройти. Безумовно, така динаміка американського ф'ючерсу позначиться позитивно на російських котируваннях", - говорить експерт.

Основним драйвером зростання для індексів сьогодні, на думку Лесіної, є заява керуючого Народного банку Китаю, в якому говорилося про розширення підтримки європейського регіону як за рахунок збільшення активів у євро, так і за рахунок більш активної участі Китаю в Європейському фонді фінансової стабільності. Заяви представника КНР розігнали ринки: суттєво зросли не тільки ф'ючерси на американські індекси, а й пара євро/долар, зазначає аналітик. В рамках хвилі зміцнення єдиної європейської валюти пара євро/долар упевнено закріпилася вище позначки 1,31. Ф'ючерс на нафту марки Brent сьогодні також підростає і торгується поблизу 118 дол./бар.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається позитивний, упевнена аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися різноспрямованим рухом основних індексів, які змінилися менш ніж на 0,1% і відступили від внутрішньоденних мінімумів.

Російські фондові індекси завершили торги напередодні різноспрямовано: індекс ММВБ виріс на 0,19% - до 1562,13 пункту, індекс РТС знизився на 0,13% - до 1643,75 пункту. Значення індексу RTS Standard зросла на 0,14% і склало 10711,8 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 383 млрд руб. Торги в Європі після позитивної динаміки протягом більшої частини дня завершилися невеликим зниженням - загальнорегіональними індекс Euro Stoxx 50 за підсумками 14 лютого впав на 0,13%.

На торгах в Азії спостерігаються оптимістичні настрої, в той час як вартість нафти і металів йде вгору. Підтримку настроям надають як обіцянки лідерів грецьких партій надати письмові зобов'язання виконання оголошених заходів бюджетної економії, так і очікування допомоги Європі з боку Китаю.

Нагадаємо, фондові торги в США 14 лютого 2012 р. завершилися боковим рухом провідних індексів.