ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 8:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,40% - до 1557,96 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1691,75 пункту, що на 0,29% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно негативний, відзначає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися переважним зниженням основних індексів, які втратили близько 0,1-0,3%, проте при цьому змогли відновитися від внутрішньоденних мінімумів, а індексу S&Р500 вже не першу сесію підряд вдається утриматися вище психологічно важливої відмітки 1400 пунктів. Основною причиною несприятливих настроїв інвесторів послужили дані з ринку нерухомості, які не виправдали середніх прогнозів, хоча і не показали серйозного погіршення в галузі.

З ринку нафти надходять негативні сигнали. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в травні втрачають 0,65%, торгуючись на рівні 106,57 дол./бар., а ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на 0,52%, торгуючись на рівні 123,5 дол./бар. Негативний вплив на настрої роблять побоювання уповільнення зростання економіки Китаю після опублікованої сьогодні статистики, а також можливість використання стратегічних резервів нафти, яку не виключили представники Франції.

На хід торгів сьогодні вплинуть дані індексу ділової активності Німеччини і єврозони, по промислових замовленнях в єврозоні, дані по первинних заявках на отримання виплати з безробіття в США, індексу випереджаючих економічних індикаторів США. Після завершення торгів на російському ринку очікуються виступи голів Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі і Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке.

Нейтрально торгуються сьогодні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Звідний індикатор MSCI asia apex 50 станом на 8:00 за київським часом додає 0,45% по відношенню до рівня закриття попередньої торгової сесії. Японський індекс Nikkei 225 росте на 0,06%, гонконзький Hang Seng - на 0,35%, південнокорейський Kospi втрачає 0,17%. Як відзначають аналітики, дані по виробничій активності Китаю нівелювали сприятливі показники по сальдо балансу зовнішньої торгівлі Японії (сальдо несподівано опинилося профіцитним за рахунок менш істотного скорочення експорту).

Нагадаємо, російський фондовий ринок 21 березня завершив день на негативній території.